Termeni si Conditii

Plasarea unei Comenzi pe baloanevesele.ro implica acordul dvs. in conformitate cu termenii si conditiile prezentati mai jos.

Produsele comercializate prin intermediul baloanevesele.ro sunt noi si insotite de factura fiscala in format fizic sau electronic.
Compania care administreaza site-ul www.baloanevesele.ro, denumit in continuare baloanevesele.ro, este S.C. Baloane Vesele S.R.L., numita in continuare Compania, cu sediul social in Hitias, Nr.61 jud. Timis.

Definitii
Cumparator – orice persoana fizica cu varsta peste 16 ani sau orice entitate juridica, care efectueaza o Comanda pe baloanevesele.ro.
Client – orice persoana fizica care a implinit varsta de 16 ani sau persoana juridica care au acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre baloanevesele.ro (newsletter, sms etc.), in baza unui acord existent si a completarii datelor de contact (adresa email, numar telefon) pe baloanevesele.ro sau prin crearea si utilizarea unui Cont pe baloanevesele.ro.
Utilizator – orice persoana fizica cu varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe baloanevesele.ro, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.
Cont client – sectiunea pe baloanevesele.ro formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii, care contine informatii despre Utilizator, inclusiv istoricul Cumparatorului pe baloanevesele.ro (comenzi, retururi, wishlist etc.). Utilizatorul este responsabil pentru corectitudinea informatiilor introduse la crearea Contului, precum si pentru actualizarea lor.
Wishlist / Lista mea de dorinte – sectiune din Cont care permite Utilizatorului sa isi creeze liste cu produse pe care doreste sa le urmareasca, folosindu-se de serviciul oferit de catre baloanevesele.ro pentru urmarirea acestora, serviciu care include si trimiterea de Comunicari comerciale in legatura cu produsele din Wishlist
Cos produse – sectiune din Cont client in care Cumparatorul / Utilizatorul adauga produsele pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior. In cazul in care produsele nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul / Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre baloanevesele.ro de urmarire a produselor din Cos produse prin primirea de Comunicari comerciale.
Comanda – angajament de cumparare dat de Client catre baloanevesele.ro, prin care solicita cumpararea produselor selectate, prin modalitatea de plata selectata, si conform conditiilor de livrare prezentate pe site, dupa completarea tuturor elementelor solicitate de baloanevesele.ro pentru emiterea facturi, livrare si contact.
Produs – orice produs listat pe baloanevesele.ro, oferit spre vanzare, care pot fi furnizate de catre baloanevesele.ro Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.
Pret – valoarea la care sunt vandute Produsele pe baloanevesele.ro.
Campanie – produsele disponibile oferite pe baloanevesele.ro spre vanzare intr-o anumita perioada si la un anumit pret unitar sau cu anumite gratuitati privind livrarea.
Contract – reprezinta contractul de vanzare-cumparare incheiat la distanta intre Cumparator si baloanevesele.ro la plasarea unei Comenzi..
Comunicari comerciale – orice tip de mesaj trimis de baloanevesele.ro (email, SMS etc.) continand informatii cu privire la Comanda, informatii cu privire la Campanii, informatii referitoare Cos sau Wishlist, precum si alte comunicari cum ar fi sondaje de opinie sau cercetari de piata.
Datele personale – orice fel de informatie despre o persoana fizica prin care se poate ajunge, direct sau indirect, la identificarea acestei persoane.
Cookie – un mic fisier text care se salveaza pe calculatorul sau pe dispozitivul dumneavoastra mobil si, în timpul vizitelor ulterioare, este recuperat din acestea.

1. Conditii de utilizare
Folosirea, incluzand vizitarea si cumpararea produselor de pe site-ul baloanevesele.ro implica acceptarea si respectarea termenilor si conditiilor stabilite de catre administratorii site-ului conform prevederilor legale. Pentru utilizarea in cele mai bune conditii a acestui site web, care este detinut si administrat de S.C. Baloane Vesele S.R.L., se recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor de mai jos.
Administratori acestui site isi rezerva dreptul de a modifica termenii si conditiile oricand, fara niciun preaviz sau notificare. De aceea, va rugam sa reveniti pe aceasta pagina de fiecare data cand utilizati site-ul. In acest sens va informam ca fiecare accesare a site-ului reprezinta o acceptare expresa a termenilor si conditiilor de utilizare.
Vizitarea si utilizarea acestui site se pot face numai daca sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare. In cazul in care nu sunteti de acord cu acesti termeni si conditii, va rugam sa incetati sa mai accesati sau sa folositi in orice fel site-ul baloanevesele.ro

2. Protectia datelor personale
In conformitate cu Legea nr.677/2001, privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, va informam ca baloanevesele.ro poate colecta date cu caracter personal si date cu caracter special, cu acordul voluntar al Utilizatorului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:
• validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta. Compania conditioneaza de confirmare telefonica expedierea primei comenzi pentru un Cumparator nou, pentru conformitatea datelor;
• ulterior plasarii Comenzii sau crearii unui Cont, pentru transmiterea de informatii privind produsele, perioadele de livrare, anulari sau a probleme de orice natura referitoare la Comanda sau un contract, precum si in legatura cu Lista de dorinte;
• trimiterea de Comunicari comerciale, in format electronic (email) sau telefonic (apel telefonic, sms);
• inlesnirii modului de efectuare a comenzilor viitoare
• scopuri statistice.
Prin crearea Contului sau plasarea unei Comenzi, fiecare Client si-a exprimat consimtamantul expres si neechivoc ca baloanevesele.ro sa colecteze si sa administreze datele sale cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001, precum si sa transmita datele sale cu caracter personal catre partenerii contractuali ai baloanevesele.ro, in vederea prelucrarii respectivelor date. Partenerii baloanevesele.ro sunt persoane imputernicite conform Legii nr. 677/2001 si au incheiat cu baloanevesele.ro un angajament de confidentialitate. Clientul are dreptul de a obtine de la baloanevesele.ro, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, comunicata prin posta sau pe adresa de email [email protected]:

1. confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate la un moment dat;
2. rectificarea, actualizarea, blocarea, anonimizarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, sau a datelor incomplete sau inexacte;
3. notificarea catre partenerii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform punctului 2, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
Compania nu solicita si nu stocheaza niciun fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Cumparatorului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online.
2.1. Contacte cu clientii si alte prelucrari de date
baloanevesele.ro poate sa colecteze date ca adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare etc. furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site. Aceste date vor fi folosite pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic.
Daca Utilizatorul / Clientul are intrebari sau intampina probleme in timpul utilizarii serviciilor noastre de prelucrare a datelor, aceasta are posibilitatea de a lua legatura cu baloanevesele.ro prin caile de contact indicate pe site (telefon, e-mail, chat Zopim etc.).
baloanevesele.ro va sterge toate datele care ii sunt comunicate prin e-mail, mesaje, telefon, Facebook etc., alaturi de numele si adresa, precum si de orice alte date cu caracter personal ale persoanei vizate, comunicate voluntar de aceasta, in termen de cel mult 50 de luni de la momentul transmiterii acestor date.
Pentru comenzile plasate pe baloanevesele.ro, datele dvs personale, dintre cele care sunt cuprinse in documentele financiar-contabile sau in documente care se anexeaza documentelor financiar-contabile, vor fi pastrate 10 ani conform dispozitiilor art. 38 din Anexa 1 la Ordinul nr. 2634/2015 privind documentele financiar-contabile, emis de Ministerul Finantelor Publice si nu vor fi accesate in niciun alt scop decat scopul legal pentru care sunt arhivate. Dupa 10 ani aceste date vor fi distruse.
Clientul are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, prin transmiterea catre baloanevesele.ro a unei cereri scrise, datata si semnata, comunicata prin posta sau pe adresa de email [email protected], ca datele care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare sau un Contract in desfasurare.
Clientul are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare prin transmiterea catre baloanevesele.ro a unei cereri scrise, datata si semnata, prin posta sau pe adresa de email [email protected], ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct.
In conditiile in care, ulterior creari unui Cont, nu mai doriti ca baloanevesele.ro sa foloseasca datele dumneavoastra personale, va rugam sa ne transmiteti o cerere scrisa, datata si semnata, prin posta sau pe adresa de email [email protected]. In acest caz contul utilizator al dumneavoastra va fi sters din serverele baloanevesele.ro, iar datele dumneavostra personale vor fi anonimizate, fiind utilizate in continuare in scopuri statistice.
2.2. Newsletter
Utilizatorul are dreptul, nelimitat si fara obligatia justificarii, sa se dezaboneze gratuit de la primirea ofertelor. In acest caz baloanevesele.ro va sterge din evidentele sale datele cu caracter personal ale Utilizatorului necesare pentru trimiterea mesajelor publicitare, si nu va mai trimite Utilizatorului oferte promotionale prin intermediul newsletter-ului. Utilizatorul se poate dezabona de la primirea mesajelor publicitare dand click pe linkul inclus in fiecare newsletter.
2.3. Protectia datelor
Utilizatorul poate protesta impotriva prelucrarii datelor sale cu caracter personal.
baloanevesele.ro va planifica si executa operatiunile de prelucrare a datelor astfel incat sa asigure protectia intimitatii persoanelor vizate.
baloanevesele.ro va asigura securitatea datelor (protectie cu parola, antivirus), va lua toate masurile tehnice si organizationale si va implementa regulile procedurale care sunt necesare pentru a respecta prevederile legilor privind protectia datelor si a confidentialitatii.
baloanevesele.ro va proteja datele aplicand masurile adecvate mai ales impotriva urmatoarelor:
· acces neautorizat,
· modificare,
· transmitere,
· publicare,
· stergere sau distrugere,
· distrugere sau stergere accidentala,
· indisponibilitate cauzata de schimbarea tehnicii aplicate,
Pentru a impiedica accesul neautorizat la datele cu caracter personal, modificarea si publicarea neautorizata sau utilizarea neautorizata a acestora, baloanevesele.ro va asigura urmatoarele:
· crearea si functionarea unui mediu informatic, tehnic adecvat,
· selectarea controlata, supravegherea angajatilor sai, implicati in furnizarea serviciului,
· elaborarea unor reguli procedurale pentru operare, gestionarea riscurilor si furnizarea serviciilor.
Sistemul informatic al baloanevesele.ro si al furnizorului de spatiu de stocare al acestuia asigura protectie, printre altele, impotriva urmatoarelor: frauda informatica, spionaj, virusi informatici, spam-uri si alte amenintari.
Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre institutiile Statului – Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului – in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.
3. Politica de utilizare a Cookie-urilor
Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari) si nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul Utilizatorului.
Cookie-urile asigura Utilizatorului baloanevesele.ro o experienta placuta de navigare, ele fiind utilizate in scop statistic – statistici anonime, ele excluzand indentificarea personala a Utilizatorului.
Datele personale colectate de Cookie-uri sunt colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru Utilizator, fiind criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.
Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele Utilizatorului.
Cookie-urile site-urile online sa va comunice:
• Continut adaptat preferintelor – de ex. anumite categorii de produse;
• Furnizarea de publicitate relevanta;
• Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics. Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.
Folosim doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Primele sunt fisiere temporare, care raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea browser-ului web. Fisierele fixe raman pe terminalul Utilizatorului pe o perioada stabilita in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de Utilizator.
Atunci cand vizitati baloanevesele.ro, urmatoarele cookie-uri pot fi colectate:
– Facebook Pixel – Analiza comportament si analiza campanii promovare Facebook
– Google Analytics, adwords, tag manager – Analiza comportament utilizatori prin serviciile de Google Analytics, Google Tag Manager, Marketing targetat prin serviciul Google Adwords
3.1. Utilizarea Google analytics
baloanevesele.ro utilizeaza aplicatia Google analytics, un serviciu de analiza web oferit de Google inc. („Google”). Google analytics utilizeaza asa-numite „cookie”-uri, fisiere text, salvate pe calculatorul Dvs., care ajuta la analiza utilizarii site-ului vizitat de Utilizator.
2. informatiile create prin intermediul cookie-urilor legate de site-ul accesat de Utilizatori ajung, de obicei, pe unul dintre serverele Google din SUA, fiind stocate pe acestea. Prin activarea anonimizarii IP-ului, Google scurteaza in prealabil adresa IP a Utilizatorilor din tarile membre ale Uniunii Europene sau din alte state parte la acordul privind spatiul Economic european.
3. adresa IP integrala este transmisa catre serverul Google din SUA si este scurtata acolo doar in situatii exceptionale. in urma imputernicirii operatorului acestui site, Google va utiliza aceste informatii pentru a evalua modul in care Utilizatorul a folosit site-ul, pentru a intocmi rapoarte legate de activitatea site-ului pentru operatorul site-ului, precum si pentru a presta si alte servicii legate de utilizarea site-ului si a internetului.
4. in cadrul Google analytics, adresa IP transmisa de browser-ul Utilizatorului nu va fi asociata cu alte date Google. Ca Utilizator puteti impiedica stocarea cookie-urilor prin configurarea corespunzatoare a browser-ului, insa va atragem atentia ca, in acest caz, nu exista garantia ca toate functiile de pe site vor putea fi utilizate in deplinatatea lor.
4. Pretul
Preturile afisate in cadrul site-ului baloanevesele.ro sunt in RON. Preturile afisate sunt valabile la momentul accesari paginii unde acestea sunt afisate, baloanevesele.ro rezervandu-si dreptul de a le modifica oricand, fara niciun preaviz sau notificare.
Prin efectuarea unei comenzi pe site-ul baloanevesele.ro va obligati irevocabil sa platiti contravaloarea produselor comandate. In acest sens va informam ca, in cadrul proceduri de inregistrare a comenzilor dumneavoastra, veti fi redirectionati catre site-urile colaboratorilor nostri in vederea colectarii datelor necesare platii.
In cazul in care Cumparatorul opteaza pentru plata online cu cardul a contravalorii comenzilor, sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de banci romanesti si straine sub siglele VISA si MasterCard cu conditia ca bancile emitente sa le fi activat pentru plata online. Alte metode de plata sunt transferul bancar, sau plata la livrare.
Descrierea procesului de plata: – Clientul initiaza comanda pe site-ul baloanevesele.ro pentru unul sau mai multe produse; – In cadrul procesului de inregistrare a comenzi, Clientul este transferat catre site-ul colaboratorilor nostri pentru introducerea datelor de tranzactionare (date de facturare si/sau date de livrare, informatii credit/debit card); – Dupa trimiterea datelor de card, acestea sunt verificate la banca Clientului, iar suma reprezentand contravaloarea produselor este blocata in contul acestuia pentru debitare ulterioara. Comanda este trecuta prin filtrele antifrauda, iar in caz de validare suntem notificati in acest sens; – Notificarea despre comanda si disponibilitatea de plata a Clientului este facuta in timp real (existenta banilor in contul Clientului si blocarea lor in vederea efectuarii tranzactiei); – Dupa livrarea produsului, banii sunt debitati din contul Clientului si transferati in contul colaboratorilor nostri si virati ulterior in contul nostru.
5. Oferte
In cadrul ofertei 2+1 de pe site-ul baloanevesele.ro nu se pot aplica voucherele de reducere sau discounturile de client.

7. Livrarea produselor
baloanevesele.ro se obliga sa proceseze toate comenzile si sa expedieze produsele comandate (in limita stocului disponibil) in termen de maxim 48 de ore lucratoare de la data efectuarii fiecarei comenzi. Produsele sunt considerate livrate in momentul predarii acestora catre curier.
baloanevesele.ro isi rezerva dreptul de a refuza comenzile a caror livrare s-ar face la o distanta mai mare de 50 km de cel mai apropiat centru al firmelor de curierat colaboratoare, respectiv Cargus si Prioripost.
9. Garantia produselor
Certificatul de garantie si calitate este de 30 de zile, Clientul putand solicita, in acest termen, sa i se restituie pretul sau sa i se reparare/inlocuiasca produsul, daca acesta nu corespunde conditiilor enuntate in descrierea acestuia sau in publicitatea aferenta. Termenul incepe din momentul in care produsul ajunge la client. Garantia acordata nu afecteaza drepturile conferite prin legea consumatorului si este in conformitate cu prevederile OG nr 21/1992 privind Protectia Consumatorilor, cu modificarile ulterioare, si Legea 449/2003. baloanevesele.ro garanteaza respectarea drepturilor conferite de Legea nr. 677/2001.
Pentru a returna / schimba produsele in baza garantiei, trebuie sa ne contactati pe numarul 0735.321.674, specificand numarul comenzii pentru care doriti sa faceti schimbul / returul si conditiile pe care acesta nu le indeplineste, raportat la descrierea produsului, asa cum este ea notata pe site. Produsele comandate vor fi returnate in aceeasi stare in care v-au fost livrate. Restituirea costului intr-un cont bancar se va face in cel mult 14 zile de la data returnarii. Orice returnare de produse trebuie aprobata initial de catre un operator – programul de lucru pentru returnari este de marti pana vineri, intre orele 10:00 – 16:00.
10. Limitari
In vederea efectuarii platii aferente produselor comandate, veti fi redirectionat automat catre site-urile colaboratorilor nostri, in cadrul procesului de inregistrare a datelor si comenzilor dumneavoastra. baloanevesele.ro nu isi asuma raspunderea cu privire la eventualele daune pe care, direct sau indirect, vi le-ar cauza accesarea, inregistrarea, utilizarea acestor site-uri. In acest sens va recomandam sa cititi cu atentie termenii si conditiile de utilizare ale site-urilor respective.
baloanevesele.ro incearca, in cadrul site-ului, sa ofere clientilor sai o descriere cat mai detaliata asupra produselor sale, insa nu garanteaza ca descrierea produselor sau orice alt continut al site-ului www.baloanevesele.ro este completa sau total lipsita de erori. De asemenea baloanevesele.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru niciun tip de pierderi cum ar fi: pierderi de date, profituri pierdute, imposibilitatea de a utiliza datele de pe acest site, modificari fara anuntarea in prealabil ale datelor, preturilor sau structurii site-ului.
11. Drepturi de autor
Intregul continut al site-ului www.baloanevesele.ro este protejat conform legii dreptului de autor si legilor privind drepturile de proprietate intelectuala. Folosirea fara acordul scris al baloanevesele.ro a oricaror elemente apartinand site-ului www.baloanevesele.ro se pedepseste conform legilor in vigoare.
Societatea ii confera utilizatorului dreptul de a descarca informatiile de pe site doar in vederea folosului propriu, necomercial, cu conditia de a nu modifica simbolurile si textul cu privire la copyright si drepturile de autor. Societatea NU confera dreptul utilizatorului de a modifica partial sau integral site-ul web, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, vinde sau exploata site-ul in orice alta maniera fara acordul societatii. Vizitatorul Clientul nu va modifica, copia, distribui, transmite, afisa, publica, reproduce, acorda licente, crea produse derivate, transfera sau vinde orice fel de informatie sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul acestui site web.
In cazul in care constatati incalcarea drepturilor de autor va rugam sa ne contactati pe adresa de email [email protected].
12. Informatii, comunicari
Cei care acceseaza / viziteaza site-ul pot face comentarii si orice alte comunicari pe adresa de e-mail [email protected] atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator sau defaimator. Sunt incurajate comentariile si comunicarile care transmit idei, sugestii, intrebari, informatii cu privire la site-ul, produsele si serviciile oferite prin intermediul site-ului.
In cazul in care ne sunt trimise informatii, materiale, documente, prin orice metoda posibila incluzand e-mail, posta, fax, formulare online, se va considera ca utilizatorul confera societatii dreptul nelimitat, gratuit, irevocabil de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, de a distribui si prezenta aceste informatii prin orice mijloace.
13. Legea aplicabila si cai de atac
Prezentul contract este supus legii romane, iar litigiile aparute intre baloanevesele.ro si Cumparator se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente.
baloanevesele.ro va analiza orice contestatie primita in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 15 zile de la data inaintarii cererii, va adopta o decizie in privinta legitimitatii acesteia si va comunica solicitantului decizia sa in scris. Daca baloanevesele.ro stabileste ca solicitarea persoanei vizate este indreptatita, va inceta prelucrarea datelor, inclusiv inregistrarea si transmiterea datelor, va bloca datele si va trimite o instiintare privind contestatia si masurile pe care le-a luat pe baza acesteia tuturor partilor carora le-a transmis anterior datele cu caracter personal la care se refera contestatia, acestia din urma avand obligatia de a lua masurile necesare pentru a respecta dreptul la contestatie.
Daca Utilizatorul nu este de acord cu decizia adoptata de baloanevesele.ro, are dreptul de a o contesta la instantele judecatoresti, in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei.
baloanevesele.ro isi rezerva dreptul de a refuza colaborarea cu clientii care vor manifesta un comportament sau limbaj neadecvat (agresiv, licentios etc.), respectiv cu cei care au in istoricul comenzilor, livrari refuzate sau neridicate de la curier.