Dreptul consumatorului de retragere, pe baza Ordonanţei de urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 427 din 11.06.2014)

Aveţi dreptul de a vă retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile calendaristice. Perioada de retragere expiră după 14 zile calendaristice începând de la ziua la care intraţi dv. sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor comandate pe https://baloanevesele.ro
Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail.
Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere de 14 zile calendaristice de la data primirii coletului. Dacă vă retrageţi, vom rambursa suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, in maxim 14 zile calendaristice de la data primirii si receptiei coletului trimis retur. Rambursarea se va efectua doar intr-un cont bancar care va fi pus la dispozitia noastra in scris, avand specificate toate datele necesare pentru a efectua viramentul: nume, prenume, banca, cont IBAN.

Politica de retur a produselor

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta:
Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a comenzii. Costurile de returnare sunt suportate de consumator.

Dreptul de retur este valabil doar pentru clientii care au achizitionat produse de la magazinul online https://baloanevesele.ro conform art. 2 alin.(1) din O.U.G Nr. 34/2014. Returnarea produselor se realizeaza exclusiv prin curier.

Nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

– baloane latex sau folie care nu se afla in ambalajul original sigilat;
– produse degradate, cu continut lipsa / diferit fata de cel livrat;
– alte produse care nu pot fi valorificate dupa deschiderea ambalajului original

Consumatorul informeaza Baloane Vesele S.R.L.. cu privire la decizia de retragere din contract printr-o declaratie neechivoca prin orice metodă dorește – mail, poștă, telefon

Consumatorul va suporta costul transportului asigurandu-se ca produsul sau produsele comandate vor ajunge in posesia noastra pentru a efectua receptia acestora, respectandu-se termenul de 14 zile calendaristice de la primirea produsului/produselor livrate. (art. 14 punctul 1). Returul produsului sau produselor comandate se va realiza doar prin curier, nu prin posta.

Vanzatorul suporta cheltuielile de retur daca:
– produsul nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.
– produsul nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului.
– produsul este nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau coletul prezinta deteriorari la receptie.